середу, 17 серпня 2016 р.

Косівські Вечорниці для фронту


По всіх селах Косівщини пройшли Вечорниці для фронту
http://kryvenko-soprychastya.blogspot.com/2016/08/blog-post_17.html

Минулого тижня по всіх селах району відбулися Вечорниці для фронту. Це був благодійний захід по збору продуктів та приготування страв для наших солдатів, які захищають нашу державу від агресора на сході України.
До такої толоки долучилися всі села Косівщини, за що їм велике спасибі, як від нас, організаторів, так і від бійців. Пишемо, як і обіцяли, в деталях про кожне село. Якщо хтось привіз продукти і, з якихось причин, не записали про це у нашому списку, не журіться, зателефонуйте, будь-ласка, мені і ми про вас напишемо в черговому номері, де буде продовження цієї теми. Але особисто звертаюся до всіх організаторів на місцях, ( а це сільські голови та клубні працівники), напишіть про свій захід самі, так як я фізично не встигала бути всюди. Це зовсім не для якогось піару, тільки відзначити і подякувати за жертовність, небайдужість і, щоб на своєму прикладі показати, що давати приємніше ніж брати. А тепер згідно списку.

В м. Косові до заходу долучилися власники ресторану «Водограй» - родина Ігоря Хом`яка. Вони надали приміщення, де жінки зробили 10 відер (10-ти літрових) вареників, із продуктів господарів. Молода господиня ресторану «Гарден» - Дзвенислава Будурович виділила залу та кухню для проведення Вечорниць, де косівські газдині наварили 7 десяти-літрових відер вареників. Вареники готували в селах: Соколівка, за сприянням сільського голови В. Стефурака – 10 відер, плюс консервація; за допомогою сільської голови, Надії Гасюк і завклуба в с. Микитинці наварили 10 відер пирогів; ПП Лідія Ярич та голова села Черганівки привезли 10 відер вареників, плюс 10 коробок печива; у Яворівському дитячому садочку наліпили -15 відер за підтримки родини Миколи і Марії Копчуків; в М. Рожині Катерина Луканюк організувала теж 10 відеречок вареників; Степан Плитчу, голова с. Шепіт – 15 відер; с. Смодна, Галина Крицкалюк - 4 в. і пампушки; Б.-Березів, Симчич Ольга – 15 в. вареників, молочні продукти і закрутки; с. Шешори, с/г Василь Якібчук – 8 відер вареників та 8 ящиків з різними продуктами; Яблунів – 3 відра вареників і пампушки; Віталій Кічеряк в Розтоках організував 6 відер пирогів, 1в. тушеної картоплі та інші страви. Багато сільських газдів готували голубці: так в с. Річка ПП Василь Тонюк зварив 20 відер (5-ти літрових) гуцульських голубців. Теж 20 відер голубців приготувала сім`я Миколи Розвадовського (районного депутата). В с. Старий Косів Ганна Петричак організувала толоку і накрутили голубців – 8 відер. Сільський голова с. В. Рожин, Микола Том`юк із односельцями приготували 14 в. малесеньких голубців.



Рожнівський сільський голова, Василь Атаманюк організував 21 відро – начинки і 21 упаковку бринзи, до комплекту. Іван Михайлюк допоміг і Уторопи напекли медівники та зібрали овочі. В Стопчатові сільському голові у Вечорницях допомогли власники ресторану «Фільварок» , разом вони приготували оригінальну картопляну кишку із шкварками та сирні запіканки.
Сир, бринзу, вурду та інші молочно-кислі продукти привезли: сільська голова с. Снідавка,Світлана Медвідчук; із Брустурів – Лук`ян Данищук. Пістинська громада підтримала бійців водою. Космацький с/г, Бербеничук Дмитро із директором БК, Рибчуком Романом організували сир, бринзу, картоплю і консерви… Овочеві і м`ясні консерви привезли жителі Кутів, Старих Кутів, Город – 100 кг, Брустури – 150 кг…


Наша громадська організація «Косівський Майдан», як організатор цього благодійного заходу, на проведення Вечорниць і на поїздку групи бандуристок в зону війни виділили 10 000 грн. Кошти на пальне, овочі, сигарети, гігієнічні засоби та ін… збирали і привезли нам: Марчук Богдан – 500 грн; центр зайнятості – 320 грн; Косів РП «Райагроліс» -500 грн; Роман Матейчук – 1000 грн; Косівська РО ВО «Свобода» - 360; УГКЦ св Василія Великого – 1000грн (на колеса для пасажирського буса капелана от. Василя Довганюка); Косівський районний суд – 1140 грн; Трацька сільрада – 2350 грн; Снідавська с/рада – 850 грн; НПП «Гуцульщина» -1000 грн; Онуфрійчук – 50 грн; Тюдівська с/рада -740 грн; УГКЦ с. Тюдів – 742грн; Бейсюк – 200 грн; Косівська ДШМ (Даниляк Т. Т) – 1000 грн; відділ статистики -200 грн; газове господарство – 200; Задорожнюк І. В. (Стопчатів) -150 грн; ЖПСС – 200 грн; Текуча с/р – 2000 грн; Баранський П. М. – 300 грн; Космач – 1500 грн; відділ АПР РДА – 450 грн; О. М. Мельниченко – 500 грн; УГКЦ с. Шепіт -300 грн; Косів тер.центр -300 грн; Кидайлюк Руслан – 300 грн; з депутатського фонду районної ради депутати від «Свободи вділили 3000 грн, Пророчук В.В. – 500 грн і голова районної ради Ванжурак П. І. -500 грн із фонду голова.
На Смоднянькому ринку ми разом із бандуритками зібрали 245 кг овочів, різні речі такі як: тапочки, шкарпетки, рукавиці, викрутки, ключі, мокрі серветки… Коштів - 3235грн,( в тому числі Михайло на базарі дав на потреби 1000 грн, Олексій – 200 грн, (прізвище не назвали); Максимчук Руслан -100 грн, Гондурак Любов -170 грн, Романів Тарас – 200 грн, Павлюк Юрій – 200 грн, …). Українці з Італії через бандуристок передали кілька ящиків з кавою, білизною, миючими і гігієнічними засобами… Окремо дякуємо Володимиру Данильціву за цілу свиню, яку він придбав для фронту (3500 грн) і сім`ї Миколи Стринадюка за переробку м`яса і виготовлення м`ясних страв.
Збір відбувався на Майдані, освячені отцем Іваном Близнюком і отцем Юрієм Корпанюком продукти завантажені по машинах, а нас виїжджає три машини: УАЗ, якого напередодні, для 10 АЕМ бригади, освятили в Коломиї, наш пасажир із бандуристками і вантажний із продуктами. Ми з Богом у дорогу. А ви з Богом залишайтеся, велике дякую всім за допомогу, за вашу жертовність. Пам`ятаймо, ми – гуцули, найкращий народ. Повернемося – відзвітуємо і поділимося враженнями. До зустрічі через тиждень!!!
Ганна Рибчук

За матеріалами: Анна Рибчук 17 серпня о 10:27 https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=273713286347485&id=100011264475691

Косівські Вечорниці для фронту
http://kryvenko-soprychastya.blogspot.com/2016/08/blog-post_17.html

Немає коментарів:

Дописати коментар