пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Європа має допомогти Сходу України, вважають у Ватикані.

Європа має допомогти Сходу України
http://kryvenko-soprychastya.blogspot.com/2016/10/28-evropa-mae-dopomogti-shodu-ukraini.html
Посол Ватикану в Україні відвідав населені пункти на лінії розмежування під Маріуполем

Офіцери груп ЦВС «Маріуполь» і «Бердянське» забезпечили супровід представників Управління ООН з координації гуманітарних справ та медичної місії Ватикану, очолюваної послом Ватикану в Україні архієпископом Клаудіо Ґуджеротті, у їхній поїздці до Гранітного, Бердянська та Сопиного.

Під час візиту до населених пунктів, які знаходяться на лінії розмежування, особливу увагу було приділено місцевій амбулаторії у Гранітному, яка зазнала значних пошкоджень під час обстрілів зі сторони російсько-окупаційних військ. Наразі, за допомогою громадських і благодійних організацій, в усій будівлі поставлені пластикові вікна та перекрито дах.


В ході зустрічі обговорювалися проблемні питання, а особливо нестачі медичного обладнання для повноцінного обслуговування населення лікарями.

Як повідомив працівник Апостольської нунціатури о. Патрик Оліх, пославшись на слова кардинала, візит має пасторальний характер: через Державного Секретаря (другу особу Ватикану), Папа хоче виразити свою близькість до тих, хто страждає, і до українського народу загалом. Поїздка відбувається в контексті тієї гуманітарної допомоги "Папа для України". Ватикан — це не тільки держава, але й моральний авторитет світового масштабу. Це візит найвищого рівня, який має не тільки економічне значення. Він покликаний підкреслити, шо проблема на Сході країни ще не вирішена, і Європа має допомогти.

За матеріалами CIMIC

Олександр Кривенко

Постійне посилання: Олександр Кривенко. Європа має допомогти Сходу України. 28.10.2016. Київ. http://kryvenko-soprychastya.blogspot.com/2016/10/28-evropa-mae-dopomogti-shodu-ukraini.html

Немає коментарів:

Дописати коментар