пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Святіший Отець солідарний і з постраждалими, і з тими, хто їм допомагає

Святіший Отець солідарний і з постраждалими, і з тими, хто їм допомагає
6 жовтня Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті разом з секретарем монсеньйором Йосифом відвідали Запоріжжя і взяли участь в робочих зустрічах Технічного Комітету Акції “Папа для України”.
http://kryvenko-soprychastya.blogspot.com/2016/10/blog-post_7.html

Як розповів голова Технічного Комітету єпископ Ян Собіло, під час цього візиту монсеньйор Клаудіо Ґуджеротті передав членам Комітету благословення Папи Франциска. Святіший Отець активно цікавиться справами українців, які постраждали від військової агресії на Донбасі, а тому дуже уважно спостерігає за перебігом Акції.

Нунцій також нагадав основні критерії та приорітети, за якими має бути розподілена допомога від Ватикану: Святіший Отець просить зосередити увагу на мешканцях прифронтової зони, внутрішньо переміщених осіб із зони АТО, людей, які не мають їжі, ліків і даху над головою. Тому найперші проекти, які Комітет розглядає, мають стосуватися саме тих територій, де зареєстрована найбільша кількість переселенців (Донецька, Луганська, Харківська, Дніпропетровська та Запорізька області та місто Київ).

“Ініціатива Папи Франциска – це вийнятковий прояв любові та турботи Святішого Отця до нужденних. Під час чергових відвідин Запоріжжя Апостольський Нунцій особисто мав нагоду поспілкуватися з потребуючими людьми. Крім того, Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті освятив кабінет медичної допомоги, що був відкритий при парафії Бога Отця Милосердного. Таким чином, посол Ватикану вкотре показав, що глибоко відчуває людей, які потребують допомоги, особливо в тих місцевостях, які найбільше страждають від наслідків війни”, – зазначив єпископ Ян Собіло.

Візит Апостольського Нунція став нагодою, щоби прийняти до реалізації перші проекти, які були надіслані в Комітет і відповідали всім умовам Акції. Як розповів єпископ Ян Собіло, зараз на адресу Комітету надходить дуже багато заявок відповідно до інструкцій Святого Престолу, оприлюднених на сайті “Папа для України”.

Перші відібрані проекти, що відповідають критеріям Акції, невідкладно починають реалізовуватися. Одночасно Технічний Комітет продовжує розгляд тих заявок, які надсилають інші парафії та громадські організації, що працюють з переселенцями на Сході України. Голова Технічного Комітету нагадав потенційним учасникам і партнерам Акції “Папа для України”, що члени Комітету консультують аплікантів під час особистих зустрічей та презентацій, а також телефоном і електроною поштою, зазначеними на сайті. Отже, до Комітету завжди можна звертатися за роз’ясненнями інструкцій.

“Клаудіо Ґуджеротті повернувся до Києва, залишивши свою молитву і благословення для всіх, хто працює над реалізацією проекту Папи Франциска.  Всі члени комітету вдячні Святішому Отцеві, котий через свого представника висловив солідарність з тими, хто потребує допомоги, і тими, хто залучений до реалізації проекту”, – підсумував владика Ян Собіло.

За матеріалами Папа для України

2016 © Олександр Кривенко, член правління Благодійного фонду "Сопричастя"
Тел.: +380 63 241 36 81
akryvenko64@gmail.com
https://www.facebook.com/soprychastya/
http://www.fb.com/oleksandr.kryvenko.5
https://twitter.com/OleksaKryvenko
https://google.com/+Oleksandr Kryvenko
Постійне посилання: Олександр Кривенко. Святіший Отець солідарний і з постраждалими, і з тими, хто їм допомагає. 07.10.2016, Київ, http://kryvenko-soprychastya.blogspot.com/2016/10/blog-post_7.html

Немає коментарів:

Дописати коментар