середу, 21 жовтня 2015 р.

Волонтери соціального служіння у Карітасі Львова обговорювали реалізацію соціальних проектів на парафіях

Волонтери соціального служіння у Карітасі Львова обговорювали реалізацію соціальних проектів на парафіях
20.10.2015
У приміщенні БФ Карітас Львів відбувся тренінг-практикум зі створення та реалізації соціальних проектів при парафіях. У тренінгу взяли участь волонтери соціального служіння з різних парафій Львова.

Учасники тренінгу зосередились на таких проектах як «Соціальне кафе», «Порадня для бідних» та «Їдальня для бідних». Дані проекти відповідають завданням, які поставили перед собою учасники патріаршого собору УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом», який відбувся у вересні цього року в Івано-Франківську, в контексті реалізації стратегії Української Греко-Католицької Церкви до 2020 року.

Зустріч розпочалась традиційно із молитви. Отець Андрій Сенейко, у своєму слові, наголосив на безконечному Божому милосерді, на досконалості і величі Божого творіння: “Ніхто з нас не забутий Господом, «ба навіть і волосся на голові у вас все пораховане» (Лк, 12:7). Потрібно стерегтись всякої зажерливості, «бо не від надміру того, що хто має, залежить його життя» (Лк, 12:15)”.

Учасників тренінгу поділили на невеличкі групки, які повинні були обговорити мету, завдання і покроковий план реалізації соціального проекту. Перед тим було визначено потреби парафіяльної громади. Ольга Момот, заступник директора Карітасу Львова, відзначила деякі юридичні та практичні нюанси реалізації соціальних проектів на парафії.

Прес-служба Карітас-Львів

Джерело: social.ugcc.org.ua
Постійне посилання
http://kryvenko-soprychastya.blogspot.com/2015/10/blog-post.html

Немає коментарів:

Дописати коментар