середу, 15 квітня 2015 р.

360 тисяч грн на військовий госпіталь зібрали твори мистецтва

360 тисяч грн на військовий госпіталь зібрали твори мистецтва
14.04.2015  Автор: Леся Ярошенко
Шалений успіх і добрий виторг здобув VI Великодній благодійний аукціон у Кіровоградському обласному художньому музеї. Цей аукціон - колекція несподіванок.
"Аукціон особливий тим, що ми завжди збирали гроші на обладнання для дитячих закладів (дитбудинку, обласної дитячої лікарні), а цього разу вперше - для обласного госпіталю, де лікуються ветерани війни та учасники АТО. Несподіванкою стала велика кількість - удвічі більше, ніж звичайно - лотів, поданих на аукціон. Сюрприз  - і серйозна сума коштів, збірана в результаті. Це втричі більше, ніж минулого разу (тоді - 113 тисяч, цього разу - 360 тисяч)", - ділиться враженнями незмінний ліцитатор благодійного аукціону, журналістка Вікторія Талашкевич.
Сюрпризи номер 2, 3, 4...
Сенсацією аукціону стала картина анонімного автора «Сільський пейзаж», ціна якої за один вечір виросла у сто тисяч разів! Стартував лот із символічних 2 копійок, а продали роботу за 2000 грн. Торгувались і за 100-річний «Зимовий пейзаж», також невідомого автора.
Рекордсменом за сумою продажу стала картина "Будинок піонерів" пензля заслуженого художника України Сергія Шаповалова. Її продали за неймовірні 155 тисяч гривень - при тому, що починали з 3500 грн!
Співорганізаторами аукціону виступили Кіровоградський обласний художній музей та медіа-група "Весь Кіровоград".
"Ми пишаємося тим, що настрій благодійного аукціону допомагала створити наша фотовиставка "Благодійність крізь призму об'єктива", яка саме гостювала в Кіровоградському художньому музеї. А також раді, що знову перетнулися наші шляхи з ведучою аукціону Вікторією Талашкевич, яка здобула журналістську відзнаку "Голос благодійності" під час нашої міжнародної конференції", - розказує команда Українського форуму благодійників.
http://ufb.org.ua/sektor-blagodijnosti/blagodijnist-v-gromadi/novini-v-ukraini-blagodijnosti-u-gromadax.htm?id=4222

Немає коментарів:

Дописати коментар